fietsende schoolkinderen op provinciale wielerpiste

Wielercentrum Antwerpen

Op 30 september 2006 werd de wielerpiste officieel ingereden. Het Wielercentrum Antwerpen kwam tot stand door een samenwerking van de provincie Antwerpen en stad Antwerpen, en kostte 1,6 miljoen euro. Wielerbond Vlaanderen investeerde 75.000 euro in de uitrusting (onder andere BMX-fietsen van Merckx).

Het sportcomplex omvat een spectaculair BMX-parcours van 390 m, een skeeler-ovaal van 300 m en een wielerpiste van 333,33 m. Deze piste heeft trouwens exact dezelfde lengte als deze waar Eddy Merckx zijn uurrecord vestigde in 1972 in Mexico.

Wielercentrum Antwerpen is in goede handen van de vele vrijwilligers die zich elke dag weer inzetten en het beste van zichzelf geven. Zo ontvangen zij jaarlijks meer dan 15.000 enthousiaste fietsers, BMX’ers en skeelers op de talloze activiteiten en wedstrijden die plaatsvinden.

Het wielercentrum is gelegen in Wilrijk, een dorp met een rijke wielergeschiedenis. Hier stond de Olympische velodroom van Antwerpen 1920 en wordt nog jaarlijks de jaarmarktprijs georganiseerd. Een wedstrijd die o.a. Eddy Merckx 2 keer op zijn naam schreef.

  • slideshow archiefbeelden, aanleg van de wielerpiste
  • slideshow archiefbeelden, de opening van de wielerpistes in het bijzijn van eregouverneur Camille Paulus en toenmalig burgemeester Patrick Janssens
  • slideshow archiefbeelden, actiefoto van fietsers en skeelers op de piste en BMX-ers op het parcours

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium