René Dillen in tenue C&A-ploeg

René Dillen: vijfmaal de Ronde van Frankrijk

René Dillen werd in 1951 geboren in Wilrijk. Sinds 1969 woont hij in Schelle.

Als amateur won hij een reeks klassiekers, waarbij René steevast door zijn beide supportersclubs uit Niel en Schelle bejubeld werd.

René was profrenner van 1973 tot 1980. Zijn eerste profkoers reed René in zijn geboortedorp Wilrijk. Merckx ontsnapte, maar zelf hield hij de benen stil. Dillen durfde hem niet remonteren, want zoiets deed je toch niet? Achteraf had hij spijt, want Merckx reed lek en misschien had er voor de jonge René Dillen wel meer in gezeten. Tijdens diezelfde wedstrijd stond hij ook nog een drinkbus bier af aan Eddy Merckx. In die tijd werd er nog gerstenat gedronken tijdens de koers zelf.

De immer goedlachse René Dillen won onder andere ritten in de Ronde van Zwitserland en Normandië, de Dauphiné Libéré, de Vierdaagse van Duinkerken en tal van kermiskoersen.

René reed vijfmaal de Ronde van Frankrijk uit. Als ploegmaat van Lucien Van Impe loodste hij zijn kopman in 1976 naar de touroverwinning.

In 1978 was hij ploegmaat van Merckx bij de wielerploeg C&A. Eddy Merckx werd dat jaar 7de in de Omloop van het Waasland, waarna ‘de kannibaal’ aankondigde zijn laatste officiële koers gereden te hebben.

  • slideshow archiefbeelden, portretfoto van RenÈ Dillen
  • slideshow archiefbeelden, ploegtrui van RenÈ Dillen
  • slideshow archiefbeelden, portretfoto van RenÈ Dillen

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium