fietsers op boot

In het wiel van Eddy Merckx met de wielerbonden.

Samen met je wielerbond werkte het Sportimonium interessante wielerarrangementen uit. Zowel voor de individuele fietsliefhebber als voor de groepsrijders, zoals je wielertoeristenclub.

Ledenvoordeel  ‘In het Wiel van Eddy Merckx’ !

Op vertoon van je lidkaart van de wielerbond geniet je van een mooie voordeelkorting bij een individueel bezoek aan het Sportimonium. Je betaalt slechts € 3.00 toegang in plaats van € 5.00 voor je bezoek aan het tofste sportmuseum, gelegen in het Bloso-domein van Hofstade.

Met een groepsarrangement ‘In het wiel van Eddy Merckx’ combineer je een leuke belevingstocht met een bezoek aan het Sportimonium.

Er is een speciale deal gesloten voor wielerclubs die in groep willen rijden.   Voor slechts € 7.00 per deelnemer wordt je club ontvangen in het Sportimonium met een welkomstdrankje, bezoek je het museum ‘In het wiel van Eddy Merckx’ en krijg je een kleine bevoorradingssnack voor onderweg en een leuke attentie.  Je zet je als groep figuurlijk in het wiel van Eddy Merckx en fietst een mooie bewegwijzerde belevingstocht met interessante weetjes over de wielersport uit de omgeving,  Er is keuze uit drie fietslussen en je bepaalt zelf de afstand van 40 km tot 154 km.  Dit pakket heeft een totale waarde van € 15  per persoon. Gegarandeerd een dag fietsplezier!

Meer info en reservatie: 
Liesbeth.salens(at)sportimonium.be of T. 015/618 222

In samenwerking met Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Wielrijdersbond.

Fietstochten In het wiel van Eddy Merckx

Zondag 22 september en zondag 29 september

Wil je aan den lijve ondervinden waar en hoe Eddy Merckx trainde in de buurt van zijn woonplaats? En wil je dat doen ‘In het wiel van een expert’? Schrijf je dan in en neem deel aan een van de twee fietstochten.

Laat je dan op zondag 22 of zondag 29 september op sleeptouw nemen. Je hoeft zelf geen tracÈ uit te stippelen, niet na te denken over stopplaatsen, geen teksten lezen of inscannen: je zet je gewoon in het wiel en kijkt en luistert naar de boeiende verhalen van de begeleider. Bovendien kost deze ontdekkingstocht je bijna niets indien je je eigen boterhammetjes meebrengt. Enkel het parkeren op het Blosodomein kost 2 euro. Wil je een picknickmand reserveren dan betaal je 10,00 euro per persoon.

Hoe ziet de dag er uit?

 • 09.15 verzamelen aan het Sportimonium(onthaal met koffie en korte rondleiding door de tentoonstelling)
 • 09.45 pedalen vastklikken en vertrek richting piste Elewijt voor een testrit
 • 10.00 in het zadel voor etappe 1
 • 13.00 picknick in de Plantentuin van Meise
 • 14.15 terug in het zadel voor etappe 2
 • 17.00 finish aan het Sportimonium

Praktisch

 1. Max. 25 deelnemers : volzet is volzet
 2. De kopman past het tempo aan aan de groep
 3. Gratis maar vooraf inschrijven bij Toerisme Brabantse Kouters (toerisme@brabantsekouters.be of T. 02 270 99 30)
 4. Reservering picknick door storting van 10,00 euro (rekeningnummer wordt meegedeeld bij inschrijving)
 5. Info en vertrekplaats: Sportimonium, 015-61 82 23, ingang van het domein via de Tervuursesteenweg (inkomgeld Bloso parking). Het domein binnenrijden en de pijlen volgen tot aan de strandparking.

Terra Nova: In het wiel van Eddy Merckx

Een verlaten kasteeltje, een mysterieus fort, een ambachtelijke brouwerij, een idyllische vijver, een uitgestrekte heidevlakte, een ongekend museumpaviljoen, een prinselijk domein, ... Op deze niet voor de hand liggende plekken strijkt van 1 juni tot 15 september het zomerfestival Terra Nova 2013 neer.

In primeur kunnen wij al verklappen dat ook ons wielerproject dit jaar op het programma staat : smeer dus alvast je benen in en kruip in het wiel van de grootste wielrenner die ons land kent!

Wij bieden je op 13 augustus en op 26 augustus een dagvullend programma aan met start in de Schorre te Boom. Ex-profrenners Ludo Peeters, Kurt Onclin of René Dillen begeleiden de groep op de gloednieuwe fietsroute ‘In het wiel van Eddy Merckx’ die dwars door de Rupelstreek loopt.  We fietsen een lus van 50 km. Onderweg houden we regelmatig halt aan de nieuwe ‘belevingsborden’. Hier geeft de wielrenner-gids een woordje uitleg over lokale wielerhelden en gebeurtenissen. Het verhaal komt telkens tot leven via beeld- en audiofragmenten op de I-pad. De persoonlijke verhalen en anekdotes uit de carrière van de ex-prof zelf zullen zeker ook niet ontbreken.  Rond het middaguur pauzeren we aan de provinciale Wielerpiste te Wilrijk voor lunch en proefritjes op de piste. Daarna fietsen we terug naar Terhagen waar Paul Van Bommel de groep rondleidt in zijn privé-wielercollectie en nadien een lekker streekbiertje serveert. We eindigen omstreeks 17 uur aan het vertrekpunt in De Schorre te Boom. Tickets kan je vanaf 1 juni 2013 boeken via www.terranova2013.be aan € 20 per persoon.

Tip voor een deugddoend dagje uit: varen & fietsen tijdens de Brabantse Vaarhappening !

Vaar op woensdag 1 mei mee tijdens de grote Brabantse Vaarhappening, breng je fiets aan boord en test voor of na je boottocht de nieuwe ‘Eddy Merckx’ fietsroute uit.

De fietsroute sluit perfect aan op de boottocht. Inschepen kan te Kapelle-op-den-Bos aan de Vaartdijk (windmolens), nabij KNP 32 en ontschepen gebeurt een uurtje later te Vilvoorde aan de Steenkaai, nabij KNP 76.

Je kan het vaartraject en de fietslus ook in omgekeerde richting afleggen.

Info: www.vaarhappening.be

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium