zwart-wit portret van Ludo Peeters

Wielrenner Ludo Peeters

Ludo Peeters (Hoogstraten, 1953) woont vandaag, als voormalig Belgisch wielrenner, in Reet. Hij was prof tussen 1974 en 1990. Hij reed een groot deel van zijn carrière in ploegen samen met, en later bij, Jan Raas.

Tien keer nam Ludo Peeters deel aan de Ronde van Frankrijk. Hij reed de Tour de France ook iedere keer uit. Hij won er drie etappes en droeg tweemaal één dag de gele trui.

Naast etappekoersen kon Ludo ook in ééndaagse wedstrijden goed uit de voeten.
Hij kan een indrukwekkend palmares voorleggen met overwinningen in, onder andere, Parijs-Brussel (1977 en 1979), de Grote Scheldeprijs (1980 en 1984), het kampioenschap van Zürich (1985), Kuurne-Brussel-Kuurne (1987), Rund um den Henninger-Turm (1982 en 1983), Blois-Chaville (Parijs-Tours) (1983)…

Ook vandaag blijft Ludo betrokken bij het wielrennen. Zo is hij mentor en sponsor van het ‘Ludo Peeters cycling team’, een ploeg vooral actief in amateurskoersen en de nevenbonden. Jaarlijks wordt in Brasschaat de ‘Ludo Peeters Classic’ voor wielertoeristen gereden. Als persoonlijke vriend is hij voor Paul van Bommel een enorme steun bij de promotie van de wielercollectie. Hij gaf veel van zijn truitjes en memorabilia in bruikleen.

  • slideshow archiefbeelden, portretfoto van Ludo Peeters
  • slideshow archiefbeelden, portretfoto van Ludo Peeters
  • slideshow archiefbeelden, portretfoto van Ludo Peeters

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium