zwart-wit foto van eindwinnaar GP Willebroek met supporters

50 jaar Grote Prijs van Willebroek

De Grote Prijs van Willebroek was 50 jaar lang een begrip in Willebroek. Deze koers werd steeds op dinsdagnamiddag, tijdens de kermisweek in augustus georganiseerd. De coördinatie was in handen van de Willebroekse Sportvereniging ‘Het Congres’, hier speciaal voor opgericht in 1946. De Grote Prijs van Willebroek groeide op korte tijd uit van een kermiskoers tot hét sportgebeuren van Willebroek.

De eerste grote prijs van Willebroek kon direct op grote belangstelling rekenen.
Het congres slaagde erin vanaf de eerste editie toppers aan de start te krijgen. Bij de favorieten noteren we namen zoals François Verboven, Dolf Verschueren, Frans Rijckers en Stan Ockers.

Het parcours zelf evolueerde in de 50 jaar. Maar vertrek en aankomst van deze Grote Prijs van Willebroek lag steevast in de A. Van Landeghemstraat waar zowel het lokaal van de organiserende vereniging, het café De Vlierboom, als het gemeentehuis waren.

Heel wat wereldkampioenen zoals Rik Van Steenbergen, Stanneke Ockers, Benoni Beheyt samen met lokale helden zoals Raymond De Smedt, Jan Adriaensens en Fons De Wolf kwamen als eerste over de aankomstlijn in Willebroek.

  • slideshow archiefbeelden, zwart-wit foto massasprint
  • slideshow archiefbeelden, zwart-wit foto aankomst en winnaar met bloemen en beker
  • slideshow archiefbeelden, zwart-wit foto aankomst Jan Adriaensens

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium