Cartoon over wielrenner Eddy Merckx

Fietslussen

Wil je zelf ervaren hoe onze wielerhelden hun conditie onderhielden in eigen streek? Dat kan op de drie daartoe uitgezette fietslussen waar de recreatieve fietser en de wielertoerist welkom zijn.

Gewapend met de fietskaart kan je eigenlijk om het even waar vertrekken en halthouden bij de infobordjes onderweg. Je kan ook de digitale toer op met je smartphone. Je scant de bordjes onderweg en we dompelen je onder via onze belevingsvolle website. Knooppunten 26 en 61 zijn aanbevolen start- en stopplaatsen voor wie parking of extra info nodig heeft.

Op de lus Rupelstreek van fietsbelevingscentrum De Velodroom (knooppunt 26) naar het Antwerps Wielercentrum fiets je langs de Rupel en de Schelde. Daar wachten het baksteenverleden, talrijke natuurgebieden en mooie uitkijkpunten je op. Als wielertoerist kan je er ook de befaamde ‘Bosstraat’ bestormen of je conditie uittesten op een wielerpiste.

De lus Vaartland tussen het Sportimonium (knooppunt 61) en fietsbelevingscentrum De Velodroom leidt je langs kunststad Mechelen, het Hombeeks plateau, het Zennegat en het drierivierenpunt. Via de boorden van de Rupel bereik je Klein-Willebroek. Terugkeren doe je via de Willebroekse Vaart, Zemst en het Bloso-domein.

Op de lus langs de woonplaats van Eddy Merckx maak je kennis met een verrassend stukje Groene Gordel. De Nationale Plantentuin in Meise, het Museum voor de Oudere Technieken, park Drie Fonteinen, het Bloso-domein, Sportimonium zijn stuk voor stuk een bezoek waard.

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium