portret van Eddy Merckx

Fietslus Vaartland

Het ‘Vaartland’ leent zich uitstekend voor een ontspannen dagje uit. Je passeert er langs het 3-rivierenpunt waar de Rupel (de enige Belgische rivier zonder bron) ontstaat uit de Dijle en de Nete. Enkele honderden meter verder kom je aan het waterrijke Zennegat. Hier komt de Zenne samen met het Kanaal Leuven-Dijle en stromen er samen in de Dijle.

Hier fiets je ontspannen op de kilometerslange autovrije dijken en oevers, langs kanalen en rivieren. Via gratis overzetbootjes, bruggen en sluispoorten kan je op ontdekking in de gezellige dorpjes. Geniet bijvoorbeeld van de rust in het pittoreske schippersdorp Klein-Willebroek, waar het sas het ritme van het dorp dirigeert.

Stap ook eens af in Willebroek of in kunststad Mechelen. Ontdek er verrassende plekjes waar je ongestoord kan wegdromen. De plattelandsgemeenten rond Mechelen op het ‘Hombeeks plateau’ schotelen je ter afwisseling een rijke diversiteit aan plattelandsbeleving voor.

Verder kunnen we je langs deze erg waterrijke fietslus nog de toegankelijke natuurgebieden en het Bloso-domein Hazewinkel met haar indrukwekkende watersportbaan in Heindonk aanbevelen.

Wielersport in het Sportimonium

Wielergeschiedenis op het Bloso-domein Hofstade

SAFE: van smid tot fietsenmaker

Wielerkampioene Victoire Van Nuffel

50 jaar Grote Prijs van Willebroek

Cesar Jan Adriaensens: Sterke Jan

Fietsbelevingscentrum De Velodroom

Herdenkingsprijs Ludo De Bruyne

Criterium Louis Tapijt, Heindonk

Jef Van Dam en de langste Ronde van Frankrijk

Hombeekse Sportvrienden en Battelse School

Ploegsponsor Brouwerij Lamot

Telenet Superprestige Cyclocross De Schorre

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium