4 ex-profrenners voor de deur van restaurant Casa Grinta

Fietslus Rupelstreek

Schelde, Rupel en Nete vormen de natuurlijke levensaders van ‘de Rupelstreek’.

Ooit waren deze rivieren belangrijk voor de visvangst en voor het transport van goederen. Nu vormt de rivier een belangrijk element voor ontspanning en actieve natuurbeleving.

In Noeveren herbeleef je het (beeld)rijke baksteenverleden van de streek. De relicten van de oude steenbakkerijen en de authentieke arbeiderswoningen brengen je terug naar de tijd toen deze volop floreerden.
De oude watertoren in Rumst, omgebouwd tot een panoramisch infopunt, geeft je een 360°-uitkijk op de huidige kleiontginning en de Rupelboorden.

Zoek je als wielertoerist een uitdaging? Bestorm dan de Bosstraat, met een helling van 6% over 700 meter, of ervaar de adrenalineopstoten als pistier of BMX-artiest op de piste en het parcours van het Wielercentrum te Wilrijk. Kies je voor ‘live’ dan is er plaats langs het parcours van de jaarlijkse cyclocross in De Schorre of de cyclocross van Niel.

Ben je een recreatieve fietser kan je het traject met minder uitdagingen afleggen en genieten van de omgeving. Je start dan je rit door De Schorre, een oude kleiput omgevormd tot een provinciaal recreatie- en evenementendomein.

Aanbevolen start- en stopplaats voor de fietsers is fietsbelevingscentrum De Velodroom, aan knooppunt 26, langs de Rupeldijk. Fietsverhuur, info en horeca vind je hier in het inspirerend wielerdecor van de collectie Paul van Bommel. De Velodroom is niet bereikbaar met de auto. Ben je met de wagen kan je parkeren op parking 2 van de Schorre.

Fietsbelevingscentrum De Velodroom

Bosstraat: de pittigste helling van de provincie

Boomse velodroombouwers: thuis op de piste

De Nielse rijwielfabriek Libertas

Veldcross Niel: meer dan 50 jaar traditie

René Dillen: vijfmaal de Ronde van Frankrijk

Wielrenner George Pintens

Olympisch kampioen Roger Ilegems

Willy ‘Rupske’ Lauwers en familie

Grote Prijs Rik Van Steenbergen

Ronde van België voor blinden

Telenet Superprestige Cyclocross De Schorre

Herdenkingsprijs Ludo De Bruyne

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium