Wielerploeg op de wielerpiste Den Reggel

Fietslus Groene Gordel

De fietslus langs de woonplaats van Eddy Merckx laat je kennismaken met een verrassend stukje Groene Gordel. Op amper 15 km van het centrum van Brussel vormen bossen, parken, mooie landschappen en pittoreske dorpen je fietsdecor.

In Sint-Brixius-Rode vormt het gelijknamige kerkje met de moderne glasramen van Joost Caen de authentieke dorpskern.

De Nationale Plantentuin in Meise is een van de grootste plantentuinen ter wereld. Het 92 hectare grote domein bevat de landerijen van het kasteel van Meise en het kasteel van Bouchout. Je kan er 18.000 soorten levende planten bewonderen in de open lucht en in 13 broeikassen: het Plantenpaleis.

Het Museum voor de Oudere Technieken of MOT, gehuisvest in een fraai 17de-eeuws renaissancegebouw midden in het Grimbergse groen, focust op alles wat met de kracht van spieren, water of wind, werkt. Men kan hier een unieke verzameling handwerktuigen ontdekken, maar ook heel wat technieken 'aan den lijve ondervinden'.

In Vilvoorde kan je langs het water kuieren of via de brug naar het Engelse landschapspark Drie Fonteinen. De oranjerie biedt uitzicht op een formele Franse tuin.

De immense zwemvijver en het zandstrand van het Bloso-domein zijn de ideale bestemming voor een zomers uitje. In de jaren dertig stond de plek al bekend als Hofstade-plage. Nu is het sport- en Olympisch museum, het ‘Sportimonium’, gevestigd in het schitterende strandgebouw.

Wielersport in het Sportimonium

Wielergeschiedenis op het Bloso-domein Hofstade

SAFE: van smid tot fietsenmaker

EMRIN: vier generaties fietsenmakers!

Woonplaats Eddy Merckx

Grote Prijs Nest Thyssen

Raymond Impanis, het bakkertje van Berg

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium