portret Paul Ban Bommel in grijstinten

Paul Van Bommel Ė collectioneur

Chef-kok en collectioneur Paul Van Bommel baat in Terhagen samen met zijn echtgenote en gastvrouw, Annik De Smet, het restaurant/wielermuseum Casa Grinta uit.

In het restaurant kan je heerlijk tafelen in een unieke sfeer met talloze referenties naar het wielermilieu. Na de maaltijd kan je met Paul Van Bommel als je persoonlijke gids, het museum, dat zich boven het restaurant bevindt, bezoeken.

Een collectie, die ooit begon met een miniatuurfiets, is nu een heus wielermuseum met unieke stukken. Je vindt er ca. 1.700 miniatuurfietsen, meer dan 500 wielertruitjes en heel veel foto’s, trofeeŽn en andere wielercuriosa. Collectioneur Van Bommel kan bij elk collectiestuk wel een leuke anekdote vertellen.

In 2012 organiseerde hij, in samenwerking met het Rumstse gemeentebestuur, een kermiskoers voor ex-profrenners in Terhagen, waar o.a. Greg Lemond, Josť De Cauwer en Nico Mattan van de partij waren. In juni 2013 volgt de 2de editie, op de eerste dag van de Terhaegsche Feesten.

Naast koken en collectioneren maakt Paul ook graag tijd vrij om met fietsers de themaroutes te verkennen en zijn wielerweetjes te delen.

  • slideshow archiefbeelden, Wielertruitjes in restaurant Casa Grinta
  • slideshow archiefbeelden, Kok Paul Van Bommel in zijn keuken
  • slideshow archiefbeelden, Wielrenners in restaurant Casa Grinta

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
info@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium