Familiefoto fietsenmakers Emrin

EMRIN: vier generaties fietsenmakers!

In 1908 startte EMmeRechts Isidoor achter zijn café in Nieuwenrode een fietsenwinkel. Zo weet je ook waar de naam EMRIN vandaan komt. De nog steeds kwieke tachtiger Juleke, nam in 1948 de zaak van zijn vader over.

Het was schoonzoon Jef, aan het roer sinds 1980, die de zaak grondig moderniseerde en groot maakte. Sean Kelly was de eerste renner die zijn weg vond naar Emrin, dra gevolgd door een ganse reeks andere kampioenen. En de wielertoeristen volgden in hun zog. In die periode kende het wielertoerisme een enorme boom. Emrin investeerde resoluut in koersfietsen en bouwde een reputatie op in het wielermilieu. Als sportieve fietser kon je er werkelijk alles verkrijgen.

De eerste koersfiets die werd verkocht was een Eddy Merckx-fiets. Het was de beginperiode van Merckx als fietsconstructeur en het begin van een succesvolle samenwerking die tot vandaag nog doorloopt. Emrin blijft een belangrijke Merckxdealer. Op dit ogenblik wordt de zaak gerund door David en Steve als hoofd van de mecaniciens, de zonen van Jef (vierde generatie). Zij moeten zijn levenswerk verder zetten.

  • slideshow archiefbeelden, fietsenmaker Emrin
  • slideshow archiefbeelden, fietsenmaker Emrin
  • slideshow archiefbeelden, fietsenmaker Emrin

Links

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium