portret Kurt Onclin in grijstinten

Op de fiets met ex-profwielrenners

Ontdek de lokale wielergeschiedenis van de Groene Gordel, Vaartland en de Rupelstreek ‘In het wiel van Eddy Merckx’. Ex-profs nemen jou op sleeptouw door de streek. Ze bieden je een op maat gemaakt programma, afgestemd op jouw tempo.

Ludo Peeters, René Dillen, Kurt Onclin en Johnny Macharis rijden met groepjes vanaf 8 personen deze heerlijke belevingstours. Ze vertellen je meer over hun lokale wielerhelden en tonen je plekjes waar wielergeschiedenis is geschreven. En jij? Jij zet je in het wiel en geniet.

Ook met collectioneur Paul Van Bommel kan je op tour. Hij ontmoette alle grote namen uit de wielerwereld. Hij bracht een indrukwekkende collectie wielermemorabilia en bijhorende anekdotes bij elkaar.

Wil je met een groep een fietstocht met een ex-prof boeken, kan je terecht bij Toerisme Rupelstreek voor een programma op maat. Info en reservatie: info@toerismerupelstreek.be – 03 880 76 25 – www.toerismerupelstreek.be

Zoek je met vrienden of het gezin deel te nemen aan een door ons georganiseerde begeleide fietstocht? Bekijk dan onze website of informeer bij fietsbelevingscentrum De Velodroom naar de data. Info en reservatie: onthaal@deschorre.be – 03 880 76 00 – www.develodroom.be

René Dillen – ex-profwielrenner

portret René Dillen in grijstinten

René Dillen is een voormalig profrenner. Hij was actief van 1973 tot 1980. Hij reed onder andere voor de Franse ploegen ‘Sonolor’, ‘Gitane-Campagnolo’ en ‘Lejeune-BP’, de Belgische ploegen ‘C&A’ en in zijn laatste jaar voor de Spaanse formatie ‘KAS-Campagnolo’

René is oorspronkelijk van Wilrijk, maar woont in Schelle. Hij fietst graag in de Rupelstreek, omdat het hier zo mooi en rustig is. De ideale man om samen de streek te verkennen.

Lees meer...

Johny Macharis – ex-profwielrenner

portret Johny Macharis in grijstinten

Johny Macharis is een voormalig profwielrenner. Hij was actief van 1989 tot 1994. Hij reed onder andere voor Westwood, het Zwitserse Mosoco-Chazal-Westwood en het Nederlandse ElroSnacks-Tönisteiner. Hij was voornamelijk gekend als pistier.

Johny is een geboren en getogen Rupeliaan en woont momenteel in Rumst. Het wielrennen zit hem letterlijk in het bloed, hij is een neef van de bekende Willy ‘Rupske’ Lauwers.

Lees meer...

Kurt Onclin – ex-profwielrenner

portret Kurt Onclin in grijstinten

Kurt Onclin is een voormalig profwielrenner. Hij was actief van 1989 tot 1995 en reed, onder andere, voor ADR-team, Tulip-computers, waar hij ploegmaat was van Adri van der Poel, Palmans en Lotto waar hij dan weer ploegmaat was van Johan Museeuw.

Kurt is een geboren en getogen Rupeliaan en woont momenteel in Schelle.

Lees meer...

Ludo Peeters – ex-profwielrenner

portret Ludo Peeters in grijstinten

Ludo Peeters is een voormalig profrenner. Hij was actief van 1974 tot 1990. Hij reed onder andere voor ‘IJsboerke’ en de Nederlandse ploegen ‘Raleigh’ en ‘Superconfex’.

Hij reed een groot deel van zijn carrière in ploegen samen met, en later bij, Jan Raas. Tien keer nam Ludo deel aan de Ronde van Frankrijk. Hij reed de ronde ook iedere keer uit wat niet evident was. Hij won er drie etappes en droeg tweemaal één dag de gele trui.

Lees meer...

Paul Van Bommel – collectioneur

portret Paul Ban Bommel in grijstinten

Chef-kok en gepassioneerde collectioneur Paul Van Bommel verzamelde meer dan 700 wielertruitjes, trofeeën, foto’s en talrijke wielercuriosa. Zijn collectie vormt nu het hart van fietsbelevingscentrum ‘De Velodroom’ in provinciaal Recreatiedomein De Schorre te Boom.

Lees meer...

belevingsitems

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium