Twee bezoekers in de tentoonstelling Sportimonium bij fietsen

Het Sportimonium in het wiel van Eddy Merckx

Digitaal belevingsparcours

Herbeleef met heel het gezin of in groep de legendarische koersmomenten doorheen de sportgeschiedenis. Laat je verrassen door het digitale belevingsparcours in de collectie van het Sportimonium. Elke etappe kom je dichter bij de eindmeet. Wie van je peloton komt als eerste over de streep?

Kopman Eddy Merckx loodst jou en je ploegmaten aan de hand van memorabele momenten uit zijn carrière door het digitale quiz- en belevingsparcours. Je maakt ook kennis met andere wielergoden, zoals Stan Okkers, Lomme Driessens en Rupske Lauwers. Ludieke opdrachten, films, foto’s uit de oude doos en heldhaftige verhalen brengen je helemaal in de sfeer van de koers. De tablet vertelt je de boeiende verhalen over de fiets van Poekse Scherens, de evolutie van de fiets, … Je kan luisteren naar radiocommentaren van belangrijke hoogtepunten uit de wielersport of een deuntje van een van de wielerliederen meezingen.

Fietsen

Wil je de benen in topvorm houden of krijgen? Spring dan op de fiets aan het Sportimonium en volg de fietslussen doorheen Rupelstreek, Vaartland of Groene Gordel. Deze uitgekiende trajecten voeren ’In het wiel van Eddy Merckx’ je langs de mooiste plekken uit de regio.

  • slideshow archiefbeelden, Interactieve Quiz In het Wiel van Eddy Merckx
  • slideshow archiefbeelden, Deelnemers Meten Met Atleten
  • slideshow archiefbeelden, Startlijn Sportimonium

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium