2 renners op de wielerpiste

Wielerpiste, Wilrijk

Het Provinciaal Wielercentrum is niet alleen een ideale rustplaats op de gele fietslus maar ook een actief wielerbelevingspunt.

Ga Eddy Merckx’ uurrecord achterna en ervaar de snelheid en de kick op de wielerpiste van 333 meter. Koersfiets en fietshelm kan je voor een klein prijsje ter plaatse huren. Voor een rondje fietsen hoef je niet op voorhand te reserveren. Tijdens de openingsuren kan je tegen betaling van 2,00 euro gebruik maken van de piste.

Wil je de ‘tips and tricks’ onder de knie krijgen? Volg dan een wielerpiste-initiatie met een ervaren initiator. Je leert hoe je de bochten moet aansnijden, snelheid maken in de bochten, in groep rijden, en de fietstechniek op de wielerpiste. Een niet te missen ervaring voor elke wielertoerist en sportieveling! Een initiatie leg je uiteraard wel op voorhand vast. Elke deelnemer betaalt 4,00 euro (minimum 5 deelnemers, maximaal 20). Indien je een koersfiets en helm wenst te huren, dan betaal je nog eens 4,00 euro huurgeld extra.

Wil je enkel je ogen de kost geven? Kom dan vooral binnen in de gezellige cafetaria met zicht op de wielerpiste en het BMX-parcours. Je kan hier rustig iets komen drinken en eventueel je boterhammen opeten (verplichte drankafname cafetaria).

Contactgegevens
Wielercentrum Antwerpen
Moerelei 117
2610 Wilrijk
W: www.wielercentrumantwerpen.be

Reservatie voor groepen
Toerisme Rupelstreek-Vaartland
Sasplein 18
2830 Klein-Willebroek
T: +32 3 886 22 66
E: toerisme@trvl.be

  • slideshow archiefbeelden, wielerpiste1.jpg
  • slideshow archiefbeelden, wielerpiste2.jpg
  • slideshow archiefbeelden, wielerpiste3.jpg

Contact

Gevel van sportimonium gebouw
Sportimonium vzw
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst
sportimonium@sportimonium.be
www.sportimonium.be
Logo van sportimonium